fondue
Två av mina storfavoriter ost & vin
i en salig blandning är ju gudagott!
I helgen blev det ostfondue som
förrätt. Recept för en person:
100-150 g Sveciaost, grovt riven
1½-2 dl torrt, vitt vin (matlagningsvin funkar också)
1-2 vitlöksklyftor
en nypa salt
ljust bröd, gärna baguette eller pain riche
1. Koka upp vinet i en kastrull
2. Smält osten i vinet under omröring
3. Pressa i vitlök
4. Rör om tills allt är jämnt & smaka av med salt
5. Häll över innehållet i en fonduegryta med tänt ljus under
6. Skär brödet i lagom stora tärningsbitar
Voíla!
i en salig blandning är ju gudagott!
I helgen blev det ostfondue som
förrätt. Recept för en person:
100-150 g Sveciaost, grovt riven
1½-2 dl torrt, vitt vin (matlagningsvin funkar också)
1-2 vitlöksklyftor
en nypa salt
ljust bröd, gärna baguette eller pain riche
1. Koka upp vinet i en kastrull
2. Smält osten i vinet under omröring
3. Pressa i vitlök
4. Rör om tills allt är jämnt & smaka av med salt
5. Häll över innehållet i en fonduegryta med tänt ljus under
6. Skär brödet i lagom stora tärningsbitar
Voíla!
Kommentarer
Trackback