dadelkulor

Färdkost är obligatoriskt, oavsett destination.
Dagens recept: dadelkulor


½ dl pumpafrön
½ dl valnötter & paranötter
12-15 urkärnade dadlar
10-15 torkade aprikoser
en näve gojibär
100 g mörk choklad

1. Mixa frön & nötter till önskad storlek
2. Häll nötmix i en skål
3. Mixa torkad frukt till en jämn massa
4. Häll i nötblandning & mixa samman allt
5. Smält 100 g mörk choklad över vattenbad
6. Forma kulor av frukt-och nötmassan & doppa i den smälta chokladen
7. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper
8. Låt stelna i kylen ca en timme






Blir det smält choklad över? Forma figurer, låt stelna och frys in.
Kalasfina att sätta i glassen en annan gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0