just nu
utan nattliv bortsett från familjeliv & Ica.
Där tjugoåringar höjer medelåldern för
förstföderskor och racism är socialt accepterat.
En liten by driven av jantelag & passitivitet,
och mannen bakom ratten, såklart.
Ge mig storstad & nytänk!
Stockholm i mitt hjärta!
cravings..
Jag är en mycket rastlös individ.
De som tror på hokuspokus menar att det beror på
mitt stjärntecken, skytt.
Jag tror snarare att det är brist på en sån här. Vill ha!
Smögen sommar 2010.
Vintage
Ny favorit i sommargarderoben.
Min b-friends moders skärp som jag lyckats låna.
Indianskärp med pärlor och läderdetaljer från 1974. Yum!
Pain riche till Smögen
4 pain riche
4 dl vatten
ca 5 dl vetemjöl
ca 3 dl gramhamsmjöl
2 msk olivolja
2 krm salt
50 g jäst (1 pkt)
1 dl pumpa eller solrosfrön
3 msk linfrön
1. Blanda vatten, olja, jäst och salt jämnt.
2. Tillsätt en del vetemjöl & frön.
3. Tillsätt gramhamsmjöl lite i taget under blandning med slev.
4. Tillsätt resten av vetemjölet tills degen känns "mätt".
5. Låt jäsa ca 30 min, 20 min räcker om jästen är färsk.
6. Forma 4 baguetter.
7. Låt jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
(8. Pensla med mjölk & skär 3 streck med vass kniv på varje.)
9. Grädda i 10-15 min mitt i ugn i 200 grader, eller tills du är nöjd med ytans färg.
10. Låt svalna på gallerplåt.
red
Off to Smögen snart för en liten weekend i det blå.
Strandpromenader & Skärets krog väntar,
och vädret kan inte bli bättre!
Nu ska jag göra min husmoderliga del & baka färdkost.
Ciao!
värt att följa
Luise Lotte
God smak för smycken, bilar & mönster.
Eloge till inspirerande bilder, one might say.
invite
21 augusti vankas det bröllop
på klippor en bit upp i landet.
Ett kalastillfälle att inviga min
rosenröda klänning, mm-mm.
Jag sa ju att det skulle komma till användning vid ett senare tillfälle!
Hannas grillsås
Du behöver:
½ hackad gul lök (fräs mjuk i olivolja)
½ dl vitvinsvinäger
1-2 tsk rårörsocker
4-5 st stora mogna tomater (välhackade & rensade från oätliga delar)
1 st urkärnad chilifrukt
1 tsk kanel (kan uteslutas)
½-1 tsk cayennepeppar
½-1 tsk grovmalen svartpeppar
salt efter smak
ev. ½ dl vatten
1. Sjud samtliga ingredienser i ca 15 min, smaka av med kryddor.
2. Vill du ha en slät sås? Mixa till önskad konsistens efter att den svalnat.
höst 2010
Sorgligt men väntat.
Vi blir medvetna samma stund som
H&M-katalogen dimper ner.
Inte riktigt min smak, men första gången på länge som det känns nytt, faktiskt.
summer update
Värme, ledighet & ljusa nätter!
Sommar är det bästa som finns.
Sola, bada, kubba & grillat varje dag,
- I could get used to this!
Tid för ostbricka & vin i Slottsskogen eller brunch på
Egg & milk. (vuxenpoäng, I know.)
Göteborg gör sig verkligen bäst på sommaren,
liksom allt annat!
Min nya bästa vän!
Lika go sena sommarnätter som på höstpromenaden, misstänker jag.
(Asos)