gymmad & klar
Seniorer är de bästa som finns!
De för mig några steg närmre
min mentala ålder och fäller
kommentarer som
"du är allt en katt bland ett gäng pingviner"
på gymmet.
Och träna kan dom! Hantlarna går varma i både
böj & sträck-övningar i takt till Edith Piafs
"Non, je ne regrette rien".
Nu lämnar jag snart trygga hemmet
för göteborgsk mark, lunch & lägenhetsvisning i Haga.
Mycket bra!
De för mig några steg närmre
min mentala ålder och fäller
kommentarer som
"du är allt en katt bland ett gäng pingviner"
på gymmet.
Och träna kan dom! Hantlarna går varma i både
böj & sträck-övningar i takt till Edith Piafs
"Non, je ne regrette rien".
Nu lämnar jag snart trygga hemmet
för göteborgsk mark, lunch & lägenhetsvisning i Haga.
Mycket bra!
Brytbrödet från kräftskivan
Det här goda brödet bakade jag
på min kräftskiva häromsistens.
I och med att det tog slut antar
jag att det var uppskattat.
Du är alltså bara 1 h & 14 minuter
ifrån bakperfektion!
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
2½ dl vatten
2½ dl mjölk, 3%
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
50 g jäst
250 g kesella lätt
en STOR skål att blanda allt i
1. Rör samman vätskor, jäst, salt & kesella till en jämn smet.
2. Rör i grahamsmjölet och hälften av mjölet.
Häll därefter i lite mjöl i taget tills degen är "mätt".
3. Låt jäsa under bakduk på dragfri plats i 30 min.
4. Forma bollar och lägg tätt intill varann på plåt.
5. Jäs i 30 min.
6. Grädda mitt i ugn i ca 14 min i 225 grader. Låt svalna på galler.
Väldigt goda Mojito-bål och Fläder/citrus-bål.
på min kräftskiva häromsistens.
I och med att det tog slut antar
jag att det var uppskattat.
Du är alltså bara 1 h & 14 minuter
ifrån bakperfektion!
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
2½ dl vatten
2½ dl mjölk, 3%
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
50 g jäst
250 g kesella lätt
en STOR skål att blanda allt i
1. Rör samman vätskor, jäst, salt & kesella till en jämn smet.
2. Rör i grahamsmjölet och hälften av mjölet.
Häll därefter i lite mjöl i taget tills degen är "mätt".
3. Låt jäsa under bakduk på dragfri plats i 30 min.
4. Forma bollar och lägg tätt intill varann på plåt.
5. Jäs i 30 min.
6. Grädda mitt i ugn i ca 14 min i 225 grader. Låt svalna på galler.
Väldigt goda Mojito-bål och Fläder/citrus-bål.
höst på min planet
När hösten kommer får jag dåligt samvete.
Måsten & borden & ångest kryper under skinnet.
Har jag njutit tillräckligt av sommaren?
Det är ju evigheter till nästa gång!
Det här med att gå i ide 6 månader per år
är verkligen inte min kopp té.
Jag vill ha sol & värme!
Men sol utan värme, som idag,
är bättre än ingen sol alls.
Stockholm sommar 2010
Måsten & borden & ångest kryper under skinnet.
Har jag njutit tillräckligt av sommaren?
Det är ju evigheter till nästa gång!
Det här med att gå i ide 6 månader per år
är verkligen inte min kopp té.
Jag vill ha sol & värme!
Men sol utan värme, som idag,
är bättre än ingen sol alls.
Stockholm sommar 2010
Stockholmspärlor
Beyond Retro - Åsögatan, Södermalm
Second hand-butik med det mesta inom kläder som även lyckats hitta
till Göteborg på senare dar.
Tjallamalla - Bondegatan, Södermalm
Bland annat unika smycken med finurliga texter & annorlunda motiv.
Fifth Avenue Shoe Repair - Bondegatan, Södermalm
Coola basplagg med kul detaljer.
För övrigt ELLE-galans internationella vinnare 2008 (årets designer).
Södra Skattkammaren - Bondegatan, Södermalm
Säljer allt från antika fågelburar till skyltdockor & kobratelefoner.
dadelkulor
Färdkost är obligatoriskt, oavsett destination.
Dagens recept: dadelkulor
½ dl pumpafrön
½ dl valnötter & paranötter
12-15 urkärnade dadlar
10-15 torkade aprikoser
en näve gojibär
100 g mörk choklad
1. Mixa frön & nötter till önskad storlek
2. Häll nötmix i en skål
3. Mixa torkad frukt till en jämn massa
4. Häll i nötblandning & mixa samman allt
5. Smält 100 g mörk choklad över vattenbad
6. Forma kulor av frukt-och nötmassan & doppa i den smälta chokladen
7. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper
8. Låt stelna i kylen ca en timme
Blir det smält choklad över? Forma figurer, låt stelna och frys in.
Kalasfina att sätta i glassen en annan gång.
Dagens recept: dadelkulor
½ dl pumpafrön
½ dl valnötter & paranötter
12-15 urkärnade dadlar
10-15 torkade aprikoser
en näve gojibär
100 g mörk choklad
1. Mixa frön & nötter till önskad storlek
2. Häll nötmix i en skål
3. Mixa torkad frukt till en jämn massa
4. Häll i nötblandning & mixa samman allt
5. Smält 100 g mörk choklad över vattenbad
6. Forma kulor av frukt-och nötmassan & doppa i den smälta chokladen
7. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper
8. Låt stelna i kylen ca en timme
Blir det smält choklad över? Forma figurer, låt stelna och frys in.
Kalasfina att sätta i glassen en annan gång.
Sonisphere
Jag har blivit bönhörd, min tålmodiga väntan
har nått sitt slut. I natt åker jag till Stockholm
för rockfestival & folkfyllda torg.
Bästa julklappen!
Hötorget
Plattan
Sveavägen
har nått sitt slut. I natt åker jag till Stockholm
för rockfestival & folkfyllda torg.
Bästa julklappen!
Hötorget
Plattan
Sveavägen
dagens profilering
Lattemamma
Karriär/sysselsättning: förälder
Huvudsaklig inkomst: lattepappa-lön
Personstatus: Kvinna 20-40 år
En individ vars största glädje involverar nedlåtande tonarter till butiksbiträden &
serveringspersonal. Inte sällan använder sitt åh-så-fantastiska barn som profilbild på Facebook,
samt går under nicket "AlvasMamma" på Tradera & med rösten som redskap, kommunicerar öppet
med sin avkomma till resterande befolknings förfogande. Har missuppfattat att gummistövlar
är ett verktyg mot väta, som ej fyller funktion under soliga dagar på gallerian, där denne
tanklöst konsumerar såväl latte som frapino under Ragladys rea. Over & out.
Karriär/sysselsättning: förälder
Huvudsaklig inkomst: lattepappa-lön
Personstatus: Kvinna 20-40 år
En individ vars största glädje involverar nedlåtande tonarter till butiksbiträden &
serveringspersonal. Inte sällan använder sitt åh-så-fantastiska barn som profilbild på Facebook,
samt går under nicket "AlvasMamma" på Tradera & med rösten som redskap, kommunicerar öppet
med sin avkomma till resterande befolknings förfogande. Har missuppfattat att gummistövlar
är ett verktyg mot väta, som ej fyller funktion under soliga dagar på gallerian, där denne
tanklöst konsumerar såväl latte som frapino under Ragladys rea. Over & out.
skopimpning
Jag hittade en gammal prislapp från en tischa med en underbar leopardgris i tyg.
För fin för att kasta helt enkelt.
1 .Klipp ut motiv
2. Fäst på dubbelhäftande tejp
3. Klipp ut igen
4. Ta bort det skyddande pappret från tejpen
5. Fäst motivet på valfritt objekt
6. Lägg ett papper över & stryk med strykjärn
om du blir nöjd!
Mina leopardgrispimpade Converse anno 2010.
För fin för att kasta helt enkelt.
1 .Klipp ut motiv
2. Fäst på dubbelhäftande tejp
3. Klipp ut igen
4. Ta bort det skyddande pappret från tejpen
5. Fäst motivet på valfritt objekt
6. Lägg ett papper över & stryk med strykjärn
om du blir nöjd!
Mina leopardgrispimpade Converse anno 2010.